Voor leerlingen groep 8

Beste leerling van groep 8,

Mavo Doorn is een super gezellige, kleine school met 275 leerlingen waar we aandacht hebben voor de groei van al onze leerlingen. Je kunt bij ons terecht voor Mavo én Havo. Mavo Doorn is een echte community, waar iedere leerling zich zelf mag zijn. De docenten staan klaar om jou zo goed mogelijk te begeleiden. We kijken goed naar waar je al sterk in bent en waar je nog ondersteuning in kan gebruiken. We vinden het belangrijk, dat jij ontdekt wie jij bent. Jij bent eigenaar van jouw leerproces. Zo ontwikkel je zelfstandigheid en zelfvertrouwen en haal jij het maximale uit jezelf. Wij zorgen voor een uitdagende en veilige leeromgeving. We hebben een super enthousiast team en er is hier voor onze leerlingen veel te kiezen.

Veel keuzes

Bij ons op school mag je zelf kiezen welke Talentklas je wil gaan doen. Dat kan zijn sport, expressie, ondernemen, wetenschap&techniek of mens&gezondheid. In de Talentklas ontdek je door te doen wat jouw skills zijn. Je mag ook zelf je flex-uren plannen. Daarbij kan je kiezen uit vakhulpuren, ICT-uren, stilte-uren of werkuren. Daarmee stel je voor een deel je eigen lesrooster samen. Natuurlijk hoef je dat niet allemaal alleen te doen. Elke leerling krijgt bij ons een mentor, die je ondersteunt en met jou samen je planning maakt.

Wat kan jij nog meer van ons verwachten?

We vinden het belangrijk dat iedereen zich op school thuis voelt, want dat is de basis om goed te kunnen leren en leven. Daarom staat in de eerste periode elkaar goed leren kennen centraal. Bij ons krijg je de kans om te zijn wie je wilt worden! Vervolgens gaan we jou ‘leren leren’. Je krijgt bijvoorbeeld een Mavo Doorn Planagenda en je mentor gaat jou leren hoe je daarmee je werk en je flex-uren moet plannen. Samen met jou en je ouders kijken we heel goed naar je schoolresultaten en welke uitdaging of ondersteuning je nodig hebt. Voor elke leerling maken we zo de beste leerroute.

Kom langs bij onze Open Avond of de Open Lesmiddag. Je bent welkom!

Waarom zou jij voor Mavo Doorn kiezen?

Natuurlijk kunnen wij jou vertellen waarom Mavo Doorn een goede keuze is, maar het is veel beter om Serena Looije (oud-leerling) te laten vertellen wat zij van Mavo Doorn vindt:

“Mavo Doorn heeft mij geleerd om mezelf te zijn en blij te zijn met de kleine dingen in het leven. De vier jaar dat ik hier op school zat heb ik zoveel nieuwe en mooie dingen mogen leren! Als ik ergens vast liep wilde elke leraar het wel 100 keer voor me uitleggen. Ik raad deze school dan ook echt aan voor kinderen die zichzelf willen ontdekken en zichzelf willen voorbereiden op alles wat op hun pad komt!

Kijk op onze Facebookpagina of kijk op Google om te lezen wat andere leerlingen en ouders van onze school vinden.

En verder?

Natuurlijk is de school er niet alleen om te leren, we hebben ook andere activiteiten o.a. een spannende Halloween-disco, een romantische Valentijnsdisco, een stijlvol kerstgala en nog veel meer. Als je een indruk wil krijgen van al die activiteiten, moet je maar eens op Facebook of op Twitter kijken:

We willen graag dat jij je snel thuis voelt bij ons op school en daarom nodigen we onze nieuwe leerlingen al vóór de zomervakantie uit om kennis te maken met hun nieuwe klasgenoten en met hun mentor. Zo wordt de overgang minder groot. Elke eerste klas krijgt een aantal vierdejaars-leerlingen als leerlingmentoren. Zij kennen de school goed en helpen de nieuwe leerlingen om snel de weg te kennen en zich thuis te voelen.

We willen graag dat onze leerlingen een actieve bijdrage leveren aan de school, want die is van ons allemaal. Dat kan bijvoorbeeld in ‘de stem van de leerling’, waar leerlingen meepraten over de dagelijkse gang van zaken en ideeën inbrengen. Je kunt ook meedoen met het organiseren van activiteiten of Talentklassen. Doe vooral mee, samen is leuker!


Aanmeldingsformulier

Aanmeldformulier leerjaar 1 Mavo Doorn 2021-2022