De aanmeldingsprocedure

In onze missie zeggen we dat onze school open staat voor alle leerlingen. Mavo Doorn hanteert geen wachtlijsten of loting om het aantal leerlingen te reguleren. Wie voor Mavo Doorn kiest en toelaatbaar is tot de onderwijssoort, wordt in principe toegelaten. Niet de organisatie van de school maar de leerling staat centraal. Slechts in zwaarwegende uitzonderingsgevallen wordt van dit principe afgeweken.

Samen met de leerkracht van de basisschool bespreekt u voor welke onderwijssoort u uw kind wilt aanmelden. U kunt uw kind vervolgens bij ons aanmelden via de basisschool, die dat met een digitaal aanmeldingsformulier in een regionaal systeem invoert. U krijgt van ons dan een bevestiging van aanmelding, waarna de toelatingscommissie gaat bekijken of uw kind plaatsbaar is.

De aanmeldingsprocedure is voor alle scholen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug hetzelfde. Als u onze school als keus aangeeft, zal uw kind zeker geplaatst worden.

Bij aanmelding buiten de regio: gebruikt u dit aanmeldingsformulier.

Bij de toelating gaan wij uit van het advies van de basisschool. Op 2 april 2020 krijgt u via e-mail bericht over de plaatsing.

Meer info over het aanmelden kunt u ook vinden in de VO-gids 2020-2021: VO-brochure 2020-2021.